Je winkelwagen is leeg
Focaccia pizzaoven
Wil je zelf focaccia maken in de pizzaoven? Dat is veel makkelijker dan je denkt! Met dit heerlijke en eenvoudige recept heb je binnen de kortste keren een fantastisch ruikende focaccia in de pizzaoven liggen. Voor het bakken van de focaccia heb je geen extra accessoires of attributen nodig. Als je in het bezit bent van een goede pizzaoven en de juiste ingrediënten, kun je al lekker aan de slag.
Zo bak je de focaccia
Voor het bakken van een focaccia in de pizzaoven verwarm de oven net als bij het bakken van pizza’s. Houdt alleen de temperatuur lager, ongeveer op 225 graden. Hier heb je een klein vuur voor nodig.
Meng alles goed en kneed totdat je een mooie bal kunt maken. Doe er eventueel bloem bij als het te nat is. Laat het deeg een uurtje rijzen op kamertemperatuur. Weer kneden en de lucht er uit slaan. Daarna weer laten rijzen tot gebruik. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Smeer het deeg in met knoflookolie (olijfolie met geperste knoflook), een beetje zeezout en voeg eventueel wat kruiden toe. Rozemarijn erop is heerlijk! Leg de focaccia in de pizzaoven. De bodem zal gelijk opzwellen en luchtig worden. Bak de focaccia in ongeveer 20 minuten. Draai het deeg regelmatig voor het vuur langs.
Ingrediënten focaccia uit de pizzaoven
Je hebt voor dit recept nodig:
1 liter water
50 á 55 gram zeezout
3 gram (bier)gist of iets meer gedroogd gist
1 theelepel suiker
Bloem 1.7 á 1.8 kg (typo 0.0)
Bak de focaccia op ongeveer 225 graden in de pizzaoven. In ongeveer 15/20 minuten kun je genieten van de vers gebakken focaccia!
Je kunt bij dit basisrecept voor focaccia zelf variëren met de toppings. Zoals hierboven beschreven met rozemarijn en grof zeezout, met verse kruiden (basilicum bijvoorbeeld), of maak een focaccia met tomaatjes of olijven!
Heb je ook geëxperimenteerd met de pizzaoven en een lekker brood, pizza of ander gerecht gemaakt? Stuur je recepten naar de Pizzaovenloods.