Depizzaovenloods Logo Factuur

Clementi Gold pizzaoven

De Clementi Gold Pizzaoven is niet alleen geschikt om de lekkerste pizza’s in te bakken, maar uitermate goed te gebruiken voor bijvoorbeeld het bakken van brood en het bereiden van ovenschalen.

Clementi Gold pizzaovens zijn geschikt voor:

Deze ovens worden veelal pizzaovens genoemd, dit komt omdat de lekkerste pizza’s uit een houtoven komen. Maar gebruik deze oven ook voor het bakken van brood en bereiden van ovenschalen. Tevens kan je vlees en vis bereiden. Zet de oven vol met de heerlijkste tapas gerechtjes. De mogelijkheden zijn oneindig, bekijk bijvoorbeeld ook onze gietijzeren collectie van Petromax.

Clementi Mondo

Isolatie

Clementi Gold pizzaovens hebben een uitermate goede isolatie. Dit is erg belangrijk als u meer wilt doen dan alleen pizza’s bakken. De koepel is voorzien van minimaal 8 centimeter isolatiedekens. Clementi heeft ook hiervoor de hoogwaardigste dekens geselecteerd. De chamotte stenen (van de bakvloer) zijn drie centimeter dik, daaronder ligt een isolatieplaat (skamotec) van 2,5 centimeter. Onder de isolatieplaat ligt nog 3 centimeter isolatiedekens. De ovens zijn zeer snel op temperatuur. Het verschilt qua grootte, vanaf zo’n 15 á 20 minuten kunt u al in het kleinste model uw pizza in de oven schieten.

Clementi Mondo

Luchtcirculatie systeem (patent)

Net als de Clementi Mondo pizzaoven heeft de Clementi Gold pizzaoven een geavanceerd gepatenteerd luchtcirculatie systeem. Alle houtovens pakken hun zuurstof door de deuropening. Dit luchtcirculatiesysteem zorgt ervoor dat er ook aan de onderkant van de oven lucht wordt aangetrokken dat links in de oven vrij komt. Hierdoor brandt het vuur net zo gemakkelijk en rustig met het deurtje dicht als met het deurtje open.

Dit levert veel gebruiksgemak op en de oven is snel op temperatuur. Het zorgt er ook voor dat er vergeleken met alle andere houtovens, u het minste last heeft van rook. Dit resulteert er in dat deze oven ook binnen geplaatst kan worden. Clementi heeft op het ‘Air Plus System’ een patent, dit maakt de modellen Mondo en Gold uniek.

Clementi Gold

BBQ / Multi Cooking System

Als u vlees of vis wilt gaan bereiden in de Clementi Gold pizzaoven dan kunt u gebruik maken van het zgn. Multi Cooking System. U monteert dan de arm van het BBQ-Rooster op de oven en zo kunt u het BBQ-Rooster in en uit de oven zwenken zonder dat u met uw hand in de hete oven hoeft te zijn. Onder het BBQ-Rooster is een lekbak gemonteerd. U kunt ook gebruik maken van een los BBQ-Rooster, deze laten wij zelf maken. Het rooster laten we verhoogd maken, zodat u er een ovenschaal of lekbak onder kunt plaatsen. Hier moet u wel met een ovenwand het handgreep bedienen. Het voordeel hier van is dat u eventueel het deurtje dicht kunt doen omdat er geen arm in de weg zit zoals bij het Multi Cooking System.

Clementi Gold

Glazen Deur

Veel klanten kopen een extra glazen deur. Deze ovens kunnen direct met het deurtje dicht worden gestookt vanwege het luchtcirculatiesysteem, zo behoud u het zien van het vuur en ziet u gemakkelijk of er nog een houtje bij het vuur moet. Het voegt de beleving toe. Ook als u brood bakt of een ovenschaal aan het bereiden bent ziet u wat er in de oven gebeurd, want dat doet u met het deurtje dicht.

Bekijk de pizzaovens van Clementi Gold

Specificaties

Clementi Mondo

Hout gestookt

Clementi Mondo

Gas gestookt of combinatie hout/gas

Clementi Mondo

Gepatenteerd luchtcirculatiesysteem

Clementi Mondo

Geschikt voor

Pizza, brood, ovenschalen, vlees, vis en nog veel meer…..

Clementi Mondo

Opstooktijd pizza

Vanaf 15 minuten

Clementi Mondo

Uiterst goede isolatie

Clementi Mondo

Materiaalgebruik

Gecoat staal, RVS en chamotte steen

Clementi Mondo

Binnenmaat / Buitenmaat

B 60 x D 60 óf B 80 x 60 D óf B 100 x D 80 cm / B 80 x D 77 óf B 100 x D77 óf B 112,5 x D 97 cm

Clementi Mondo

Kleuren

Wit, geel, zwart/antraciet, rood, brons/koper-look of RVS

Clementi Mondo

Gratis

Terracotta ovenschaal en lasertemperatuurmeter