Depizzaovenloods Logo Factuur

Clementi Mondo pizzaoven

Clementi Mondo, ook wel de Family genoemd, is een uiterst goede Italiaanse pizzaoven met heel veel mogelijkheden. Het is de enige hout of gasoven samen met de Clementi Gold met een gepatenteerd verbrandingssysteem. Dit wordt ook wel het Air Plus System genoemd. Het maakt het bakken en braden in deze prachtige buitenoven tot een groot genot.

Beste pizzaoven voor buiten én binnen (Hout, Gas óf Hybride)

De pizzaoven Clementi Mondo is geschikt voor in uw tuin, terras, veranda, serre of keuken. Het onderhoud is makkelijk en overzichtelijk. U stookt op hout of gas, zelfs een combinatie van beide is mogelijk. De pizzaoven Clementi Mondo is er in drie maten en in vier verschillende kleuren leverbaar.

De specificaties van een Clementi Mondo pizzaoven

Clementi Mondo

Isolatie

De houtoven Clementi Mondo is uitermate goed geïsoleerd. De koepel is voorzien van minimaal 8 cm dikke isolatie dekens. Onder het bak gedeelte van 3 cm dikke chamotte stenen ligt een 2,5 cm dikke keramische plaat van isolerende vezels (skamotec) alsmede 3 cm dikke isolatie dekens. De isolatie in combinatie met het ‘luchtcirculatiesysteem’ zorgt ervoor dat de oven vanaf zo’n 15 á 20 minuten al op temperatuur is om pizza’s te bakken.

Clementi Mondo

Luchtcirculatiesysteem

De Clementi Mondo pizzaovens hebben een geavanceerd gepatenteerd luchtcirculatie systeem. De luchttoevoer in de binnenwand van de pizzaoven in combinatie met het vuurscherm zorgt ervoor dat het stoken in de oven zeer gemakkelijk is. Er ontstaat namelijk een optimale verdeling van het vuur en de warmte in de oven. Dit is de enige pizzaoven samen met de Clementi Gold waarbij de zuurstof toevoer niet alleen door de deuropening tot stand wordt gebracht. De houtoven krijgt ook vanuit de onderkant van de oven zijn lucht/zuurstof toevoer. Deze zuurstof komt vrij aan de linker kant binnen in de oven! Dit zorgt ervoor dat het een genot is om mee te stoken. Tevens zorgt dit luchtcirculatie systeem ervoor dat u het minste last heeft van rook, de oven zit nooit te schreeuwen om zuurstof. Dit is de enige pizzaoven waarbij u gemakkelijk direct een vuur kunt branden met het deurtje dicht!

Clementi Mondo

Multi Cooking System

Gebruik de pizzaoven ook als barbecue/grill. U kunt een barbecue rooster in de oven plaatsen, deze laten wij verhoogd maken zodat u er een lekbak/ovenschaal onder kunt plaatsen. U kunt ook gebruik maken van een door Clementi ontwikkeld  Multi Cooking System. Hiermee draait u gemakkelijk een rooster met lekbak in- en uit de oven. Het is dus ook mogelijk om meerdere gerechten gelijke tijd klaar te maken in de pizzaoven Clementi Mondo.

Clementi Mondo

Glazen deur:

De Clementi Mondo houtoven heeft door het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem de kracht dat je gelijk met het deurtje dicht kan stoken. Dit is de reden dat veel van onze klanten deze prachtige oven uitbreiden met een glazen deur. Nog meer beleving. Zo behoud je het zien van het vuur en ziet gemakkelijk of er nog een houtje bij het vuur moet. Als u brood of ovenschaalgerechten aan het bereiden bent dan kunt u zien wat er in de oven gebeurd, want dat doe je namelijk met het deurtje dicht.

De Clementi Mondo wordt ook wel de Clementi Family genoemd. Mondo staat voor Wereld, zo kunt u deze oven over de hele wereld tegen komen en kunt u alle wereldse gerechten hierin bereiden.

U heeft ook de houtoven Clementi Mondo kunnen zien bij Masterchef Holland.

Masterchef Holland

Bekijk de pizzaovens van Clementi Mondo

Specificaties

Clementi Mondo

Hout gestookt

Clementi Mondo

Gas gestookt of combinatie hout/gas

Clementi Mondo

Gepatenteerd luchtcirculatiesysteem

Clementi Mondo

Geschikt voor

Pizza, brood, ovenschalen, vlees, vis en nog veel meer…..

Clementi Mondo

Opstooktijd pizza

Vanaf 15 minuten

Clementi Mondo

Uiterst goede isolatie

Clementi Mondo

Materiaalgebruik

Gecoat staal, RVS en chamotte steen

Clementi Mondo

Binnenmaat / Buitenmaat

B 60 x D 60 óf B 80 x 60 D óf B 100 x D 80 cm / B 80 x D 77 óf B 100 x D77 óf B 112,5 x D 97 cm

Clementi Mondo

Kleuren

Zwart/antraciet, brons/koper-look, rood en RVS

Clementi Mondo

Gratis

Terracotta ovenschaal en lasertemperatuurmeter