Je winkelwagen is leeg
Zuurdesembroodcursus en de Pizzaovenloods
Alicja en haar partner kochten in 2021 een boerderij. Hun droom om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, kwam uit. Ze verbouwen hun eigen groenten en leven zo veel mogelijk met de natuur. Sinds kort hebben zij een Clementi Mondo in hun prachtige tuin staan. Om ook zuurdesembrood uit de pizzaoven te kunnen bakken. Hun reactie: ‘De pizzaoven is prachtig, een koperkleurige, 80 centimeter Clementi Mondo pizzaoven. Het buitenleven kan beginnen. Wat ik nu zo tof vind, is dat het een echt Italiaans design is.’ Ze heeft er onlangs haar eerste brood in gebakken en uiteraard zuurdesempizza’s!
Terug naar de basis
Wat begon met linnen dekens is uitgegroeid tot een manier van leven. Het volgen van haar intuïtie, een leven met de natuur. Ze geeft les in het bakken van zuurdesembrood via een online zuurdesembroodcursus. Gedurende de zomer kunnen ze grotendeels zelfvoorzienend leven. Ze leven op een boerderij met hun hond, een paar koeien, een moestuin, varkens, katten en sinds kort twee eendenkuikens.
Hoe het begon
In november 2022 wilde ze haar eerste zuurdesembrood bakken. Het werd een hoofdpijnproject. Het internet staat vol zuurdesemrecepten. En ja, het mooie resultaat op al die filmpjes dat wilde zij ook!
Alleen, van al die moeilijke termen begreep ze niets... Laat staan van al die percentages bij de recepten. En dan al dat wachten tot de volgende handeling. Dit kan anders dacht ze. Zeker omdat ze ook nog twee kleine kinderen heeft en niet de hele dag in de keuken wil staan.
Meel + water + zout= zuurdesembrood. Dit is de makkelijke methode. Alle ingrediënten in één keer samenvoegen. Wachten. Volgende handeling. Bakken. En tot slot het allermooiste van alles- je eigen zuurdesembrood eten!
Een ding is zeker – zij willen nooit meer anders en wij zijn ook fan van het bakken van zuurdesembrood!
Wil je ook zo’n heerlijk zuurdesembrood kunnen bakken? Dit kun je doen door een hele overzichtelijke online cursus zuurdesembrood bakken te volgen. Alicja legt je alles uit. Met meer dan 1,5 uur aan videomateriaal waarin ze je stap voor stap meeneemt door het proces van het maken van zuurdesembrood (en andere zuurdesemrecepten). Met bakschema's & printbare recepten. Met gemakkelijk te begrijpen video's met hier en daar een grapje. En alles over de starter: maken, onderhouden, bewaren + handige tips.
Inspiratie opdoen?
Kijk op narzuta.com, @zuurdesembroodcursus of boek gelijk de zuurdesembroodcursus.