Je winkelwagen is leeg
Tamme kastanjes poffen in de houtoven
Ontdek hoe gemakkelijk het is om zelf tamme kastanjes te poffen in de houtoven! Dit feestelijke herfstsnackje is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond.
Bereiding
Ingrediënten:
Tamme kastanjes, Een scherp mes en Skillet of ovenschaal
Bereidingswijze:
Verwarm de houtoven voor tot 200 graden Celsius.
Maak met een scherp mes een sneetje in de bolle kant van de tamme kastanjes.
Leg de kastanjes in de skillet of een ovenschaal met het sneetje naar boven.
Pof de kastanjes gedurende 15 tot 20 minuten in de houtoven met de deur ervoor.
Controleer na 15 tot 20 minuten of de kastanjes gaar zijn door er eentje open te snijden en te kijken of deze zacht en gaar is van binnen.
Haal de kastanjes uit de houtoven en laat ze enkele minuten afkoelen.
Trek de schil van de kastanjes en eet ze warm op.
Tip: Zorg ervoor dat je de tamme kastanjes opent terwijl ze nog warm zijn. Het is dan het makkelijkst om hun schil te verwijderen. Geniet van je zelfgemaakte en gezonde tamme kastanjes!