Depizzaovenloods Logo Factuur

Pinsa Romana

Pinsa Romana: uitleg en recept

Tijdens ons bezoek aan Clementi Italië kwamen we voor het eerst in contact met een nieuw recept pizza: de Pinsa Romana. Het zijn een soort langwerpige pizza’s die geweldig smaken! We delen hier graag wat meer informatie over de Pinsa Romana en….uiteraard ook het recept!

Het deeg om een Pinsa Romana te maken is niet te vergelijken met het klassieke pizzadeeg. Dit heeft te maken met de ingrediënten en de samenstelling hiervan. Het deeg heeft bijvoorbeeld een hoog watergehalte, waardoor er minder bloem nodig is. De Pinsa Romana bevat minder koolhydraten, calorieën en vetten en is hierdoor heel licht verteerbaar. Door sojabloem te gebruiken krijgt het deeg zijn scherpte en geur. Ook wordt de Pinsa op een lagere oventemperatuur bereid dan de traditionele pizza.

Recept Pizza: Pinsa Romana Ingrediënten

30 g rijstbloem | 650 g tarwebloem | 20 g sojabloem | 500 ml koud water | 1/2 zakje gist | 10 g zeezout | 10 g extra vergine olijfolie