Depizzaovenloods Logo Factuur

Tapasrecepten houtoven

Lekkere tapasrecepten in uw houtoven? Dat is heel goed mogelijk! Sterker nog, de houtoven zorgt ervoor dat uw tapasgerecht nog meer smaak krijgt. Heerlijk eten in uw eigen tuin, uw houtoven die lekker staat te branden en de zomer die langzaam aanbreekt. Hoe mediterraans wilt u het hebben?  

Voor alle tapasrecepten moet u de houtoven op een temperatuur brengen van zo’n 250 – 275 °C. Als de oven op temperatuur is, schuift u het vuur achterin de houtoven met de vuurschraper. Houd de oven op temperatuur voor onderstaande recepten door het vuur te laten branden.

Sardientjes in venkel

(De Pizzaovenloods Recepten)

Spoel de sardientjes schoon en dep ze af met keukenpapier. Snij het verkelgras fijn. Snij een dun schijfje citroen. Prop de sardientjes vol met stukjes roomboter, knoflook, citroen schijfje, peper en zout. Wikkel de sardientjes in aluminiumfolie.

Leg de aluminiumpakketjes (met sardientjes) voor in de oven. Na zo’n 10 minuten zijn de sardientjes gaar.

Ingrediënten

U heeft voor dit recept nodig:

Verse sardientjes
Venkelgras
Roomboter
Knoflook
Citroen
Peper
Zout

Gemarineerde champignons

Wrijf de champignons schoon en verwijder de uiteinden van de steeltjes. Snijd de knoflook en ui zeer klein. Leg de champignons in een ovenschaal met anti aanbaklaag. Strooi de knoflook, ui, peper en zout over de champignons. Daarover créme fraiche en witte wijn. Bedek het geheel met geraspte kaas.

Plaats de ovenschaal voor in de oven. De champignons zijn na zo’n 20 minuten gaar.

Ingrediënten

U heeft voor dit recept nodig:

Kastanje champignons
Creme fraiche
Ui
Knoflook
Droge witte wijn
Geraspte kaas
Zout
Peper

Garnalen in knoflookolie

Dep de garnalen droog. Snij de knoflook, chilipeper en de bosui zeer fijn en voeg een scheutje olijfolie, wat kerriepoeder, scheutje citroensap en een scheut droge witte wijn er aan toe.

Plaats de ovenschaal voor in de steenoven. De garnalen zijn na zo’n 10 minuten gaar.

Ingrediënten

U heeft voor dit recept nodig:

Gamba’s
Knoflook
Bosui
Olijfolie
Chilipeper
Kerriepoeder
Droge witte wijn
Citroensap

Pompoen plakjes

(S. Goren)

Bereiden:

Maak van de pompoen plakjes en smeer deze in met olijfolie en knoflook. Leg deze in een braadslee of ovenschaal met anti aanbak. Voeg verse groene kruiden toe en wat peper en zout.

Plaats de braadslee/ovenschaal voor in de steenoven. Bij een afkoelende oven kunt u deze gewoon in het centrum van de steenoven plaatsen.

Ingrediënten

U heeft voor dit recept nodig:

Pompoen
Olijfolie
Knoflook
Peper
Zout
Verse groene kruiden