Depizzaovenloods Logo Factuur

Focaccia bakken houtoven

Wilt u zelf focaccia maken in de houtoven? Dat is veel makkelijker dan u waarschijnlijk nu denkt! Met dit heerlijke en eenvoudige recept heeft u binnen de kortste keren een fantastisch ruikende focaccia in de houtoven liggen. 

Voor het bakken van de focaccia heeft u geen extra accessoires of attributen nodig. Als u in het bezit bent van een goede houtoven en de juiste ingrediënten, kunt u al lekker aan de slag.

Zo bakt u de focaccia

Behandel de pizzaoven net als bij het bakken van pizza’s.

Alles goed mengen en kneden totdat u een mooie bal kunt maken. Eventueel bloem er bij als het te nat is. Een uurtje laten rijzen op kamertemperatuur. Weer kneden en het lucht er uit slaan. Weer laten rijzen tot gebruik. Smeer deze in met knoflookolie (olijfolie met geperste knoflook), een beetje zeezout en eventueel wat kruiden toevoegen. Een paar blaadjes basilicum toevoegen en leg deze in de pizzaoven. De bodem zal gelijk opzwellen en luchtig worden. Behandel deze hetzelfde als bij pizza’s, dus draai deze voor het vuur langs met de pizzadraaier.

Heeft u ook geëxperimenteerd met uw houtoven en een lekker brood, pizza of ander gerecht gemaakt? Stuur uw recepten naar de Pizzaovenloods.

Ingrediënten focaccia uit de houtoven

U heeft voor dit recept nodig:

1 liter water
50 á 55 gram fijn zeezout
3 gram (bier)gist of iets meer gedroogd gist
1 theelepel suiker
Bloem 1.7 á 1.8 kg. bloem (type ’00’).